Három nagyon nehéz helyzet, egy megoldás

Sokat sír a babád, és nem tudod megnyugtatni?

Előbb szüntesd meg az okot, csak aztán tudod megnyugtatni a kisbabádat. A testközelség gyógyír a legtöbb bajra. Ugyan olyan igénye, hogy érezze az anyukája érintését, illatát, mozgását, mint az evés vagy az alvás. Ha kendőbe kötöd, az olyan érzés neki, mint ha az ölelő karodban lenne. Ne félj, nem lesz elkényeztetve, csak kielégül egy szükséglete!

Nem boldogulsz az altatással?

Eljön az idő, amikor az addig békésen és sokat alvó csöppség tiltakozni kezd az alvás ellen. Annyi minden érdekes felfedezni való van a világban, nem ér rá aludni! :)

Megelőzvén a kialvatlanság miatti hisztit, tedd kendőben magadra. Ott is tud nézelődni, aktívan részt vehet az élet menetében. Csak könnyebben elalszik, amikor elfárad.

És eljött a dackorszak…

A személyiségfejlődés része a két éves kor utáni dackorszaknak nevezett időszak. A kicsi ekkor fedezi fel, milyen nagy a világ. Próbálgatja a határokat, mit szabad és mit nem. Mi az, amire képes és mi az, amire nem. Ez komoly feszültséget, szorongást vált ki a lelkében, és ha ez az érzés felgyűl benne, akkor kitör a hiszti. Ne hagyd magára, ne legyél rá mérges. Ő ezt az érzést nem tudja irányítani, segítenünk kell neki, hogy megtanuljon megnyugodni.

Még erre is jó a kendő! Lehet, hogy tiltakozni fog, de a feszültség oldásához kell, hogy érezze a kendő szoros ölelését.

Címkék: sírás, altatás, nem alszik, hiszti, dac

Érdeklődés

Itt tudod felvenni velem a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 229 6351 telefonszámon!