Télen, nyáron hordozzunk

Az időjárás változékonysága ne tántorítson el! Megoldható a hordozás hóban-fagyban, esőben, és tikkasztó hőségben is.

A nyári nagy melegben mindenkinek melege van és izzad, a kendőzéstől függetlenül.
Öltözz Te is szellősen, és a babára is elég egy kis body. Vagy még az se, hisz a kendő takarja. Nagy faktorszámú gyerekeknek való napkrémmel kend le a bőrét, és adj rá egy kis kalapot.
Logikusnak tűnik, hogy vékonyabb kendő kellene, de az a széleivel vágná a bőrötöket. Főleg, ha már nagyobb súlyú a babád. Az nem árt, ha valamilyen világos színű kendőd van, mert az nem szívja úgy magába a meleget.
Használj olyan kötésmódokat, ahol lehetőleg csak egy réteg kendő takar titeket. Ilyen elöl hordozásnál a kendguru kötés, vagy a belül körülkötés.
Nagyobb babáknál az egyszerű csípőkötés, vagy hátrakötésnél a „batyu". Még nagyobbaknak pedig a tibeti kötést ajánlom, mert így a gyerkőcnek szinte az egész háta szabadon van.

Kicsit nehezebb a dolgunk télen. Az nem kényelmes sem neked, sem a babádnak, ha a télikabátodban magadra kötöd az overálos, kiscsizmás csomagodat. A kabátok egymáson csúszkálnak, meg kényelmetlen is.

Nincs gondod, ha télen voltál várandós. Az a kabát biztos jó lesz most is. Vagy próbálj ki egy nagyobb kabátot, mondjuk a párodét. Ha mégis valami csinosabbat akarsz, akkor kényelmes hordozós kabátokat találhatsz a neten, vagy elkészítheted te is. Itt találsz leírást.

A kabátod alá, közvetlen a hátadra kösd a babát, akit nem kell agyon öltöztetni, mert melegíted részben Te, rajta van a kendő, és anya kabátja. A lábacskáit és a kezét öltöztesd melegen, mert az hamar lehűl. Amíg a baba nyugton elnézelődik a hasunkon/hátunkon addig nincs is gond, de a totyogóknak és a kisgyerekeknek csomagolj a táskádba cipőt és kabátot.

Ha nincs túl hideg használhatsz hordozó-takarót is. Ezen az oldalon találsz hozzá egyszerű hordozótakaró-szabásmintát.

Címkék: babahordozás, hordozás hidegben, hordozós kabát, hordozós takaró, melegben

Érdeklődés

Itt tudod felvenni velem a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 229 6351 telefonszámon!